Főoldal
Főoldal

Fagyasztás
Csőfagyasztás

Fűtésszerelés
Fűtésszerelés

Vízszerelés
Vízszerelés

Gázszerelés
Gázszerelés

Duguláselhárítás
Duguláselhárítás

Gázkészülékek
Gázkészülék szerelés

Építőipari szakmunkák
Tervezés

Tervezés, kivitelezés
Kivitelezés

Tanácsadás
Tanácsadás

bal_menu_bottom

Albérletre fűtéstámogatás - kevesebből, többnek

A NEFMI becslései nyomán idén szeptembertől közel 800 ezer ember kaphat lakásfenntartási támogatást, melynek részévé vált a fűtési támogatás is.

Egyes becslések szerint majdnem 1 millió család részesül kizárólag csak szociális távhő- és gáz-ártámogatásban. Ha figyelembe vesszük, hogy más jogcímeken is igénybe vehető lesz a támogatás, a kormány szándékai alapján sokan el fognak esni a kedvezményektől.

A támogatásokra az önkormányzatok szociális keretei jogcímén az idei költségvetés 22,5 milliárd forintot biztosít. Az eddigi években csak az energiatámogatásra mintegy évi 100 milliárd forint összeg lett kiutalva. Ráadásul az eddigi tenderhez képest jóval több jogcímen adható be az igény.pb palackos gáz, vezetékes gáz, fa fűtés, szén tüzelésű, áram, távhő vagy bármely más fűtési módszer esetén van esély a kedvezményre.

Nem utolsó sorban albérletre, lakbérre, csatornahasználati díjra, közös költségre, szemétszállításra, vízfogyasztásra és világításra is igénybe vehető a támogatás,bizonyos estekben gázszerelésre,például elavult gázvezeték korszerűsítésre is.Egyes források szerint a kormány úgy fog több lehetséges jogcímen kevesebb pénzt szétosztani, hogy az eddiginél jóval alaposabb szűréseken kell átesni: ezentúl a "jövedelem" mellett "vagyoni" ellenőrzést is el kell végezniük az önkormányzatoknak.

Fűtésszerelés   |   Vízszerelés   |   Gázszerelés   |  Duguláselhárítás   |   Impresszum
  Gázkészülékek © Budapest, 2012 Minden jog fenntartva | Partnerünk: VizGazNonstop.hu